هشدار مایک پنس درباره تبعات سیاست های دولت دوم ترامپ

معاون دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری وی از سیاست های این رئیس سابق خود در دولت دومش همچون تعرفه های تجاری فراگیر و کاهش دادن کمک ها به اوکراین در ضمن جنگ با روسیه انتقاد کرد.

به گزارش مشرق ، «مایک پنس»، معاون ریاست جمهوری اول «دونالد ترامپ» که حالا تبدیل به منتقد او شده، در مصاحبه ای با شبکه سی ان ان به انتقاد از سیاست تعرفه های تجاری فراگیری که این رئیس جمهور آمریکا بر واردات از ده ها کشور جهان اعمال کرده پرداخته و با هشدار نسبت به تبعات این سیاست بر اقتصاد آمریکا پیش بینی کرد که اقتصاد کشورش با یک «شوک قیمتی» و کمبودهای بالقوه ای درگیر شده و در نتیجه آمریکایی ها به کاخ سفید اعتراض کرده و خواستار «رویکردی متفاوت» خواهند شد.

مایک پنس در مصاحبه با «کایتلین کالینز»، مجری شبکه سی ان ان ارزیابی کرد برخی اقدامات دولت دوم ترامپ شدیدا بر خلاف موفقیت هایی هستند که در زمان دولت اولش زیر نظر ترامپ و پنس رقم خوردند. به گفته پنس این اقدامات شامل «متزلزل شدن پشتیبانی از اوکراین» در جنگ با روسیه و «به حاشیه رفتن حق حیات» به دلیل انتخاب کردن «رابرت اف. کندی»، برادرزاده جان اف. کندی، رئیس جمهور ترور شده اسبق ایالات متحده، به سمت وزیر بهداشت و خدمات انسانی در این دولت است.

پنس در این مصاحبه تاکید کرد همچنان که بازگشت ترامپ به قدرت را در حاشیه سیاست به نظاره می نشیند قصد دارد به طور علنی در حمایت از مسائلی از این دست صحبت کند تا ترامپ استدلال هایی متفاوت با استدلال های کسانی که در کاخ سفید هستند، بشنود.

او خاطرنشان کرد: «هر آینده ای که برای من رقم بخورد من می خواهم تلاش کرده تا حامی منسجم ارزش های محافظه کارانه باشم؛ ارزش هایی که فکر می کنم نه فقط سیاستی درست برای حزب جمهوریخواه هستند بلکه بهترین راه برای پیشرفت و رقم زدن آینده ای بی حدوحصر برای مردم آمریکا هستند.»

این اظهارات معاون رئیس جمهور سابق آمریکا یک روز بعد از آن مطرح شد که او به خاطر اتخاذ مواضعی مخالف با درخواست های ترامپ در زمان رخ دادن شورش ششم ژانویه 2021 در ساختمان کنگره ایالات متحده جایزه ای تحت عنوان «نمایه های شجاعت جان اف. کندی» را دریافت کرد. پنس در زمان آن حمله که از سوی حامیان ترامپ به ساختمان کنگره رخ داد از سوی ترامپ تحت فشار قرار گرفته بود تا با استفاده از نقش تعریف شده برای او در قانون اساسی آمریکا خواستار لغو نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2020 که ترامپ در آن از جو بایدن شکست خورد، شود.

پنس در این مصاحبه که در محل کتابخانه ریاست جمهوری جان اف. کندی در بوستون انجام داد تاکید کرد دونالد ترامپ با عفو یا بخشودگی مجازات های بیش از 1000 نفر از حامیانش که در شورش ششم ژانویه 2021 شرکت کرده بودند «پیام غلطی را فرستاد.»

معاون رئیس جمهور سابق آمریکا گفت: «من شدیدا از این که ترامپ دست به عفو کسانی زد که در خشونت ها علیه ماموران پلیس در آن روز دست داشتند مایوس شدم. رئیس جمهور آمریکا طبق قانون اساسی حق اعمال عفو را دارد اما در آن لحظه من فکر کردم که این کار پیام غلطی را فرستاد.»

مایک پنس در ادامه این مصاحبه ارزیابی کرد که رویکرد دولت اول ترامپ نسبت به تجارت که شامل مذاکرات مجدد بر سر معاهده ای با کانادا و مکزیک و وضع تعرفه های هدفمند علیه واردات از چین بود «موفقیت آمیز بود» اما از نظر پنس رویکرد دولت دوم ترامپ در قبال تجارت وارد یک مسیر کاملا متفاوت شده است.

او عنوان کرد: «قطعا نگران هستم که با درخواست ترامپ برای وضع تعرفه های فراگیر علیه کشورهای دوست و دشمن، نهایتا دولت او در حال پیشبرد سیاست هایی است که کشورهای سواستفاده کننده از روابط تجاری ما را هدف نمی گیرند بلکه اساسا یک سیاست صنعتی جدید هستند که منجر به تورم، آسیب دیدن مصرف کنندگان و آسیب دیدن اقتصاد آمریکا خواهند شد.»

مایک پنس اظهار کرد که در زمان دولت اول ترامپ «گفتگوهای طولانی مدت زیادی» با این رئیس سابقش در مورد تجارت انجام می داد و تصدیق کرد که هر دوی آنها دارای اختلاف نظرهای فلسفی عمیقی در قبال تجارت هستند. پنس گفت در حالی که خودش معتقد به «تجارت آزاد با کشورهای آزاد» است اما ترامپ این دیدگاه تاریخی را دارد که در نهایت باید نوعی آستانه حداقلی از تعرفه ها را بر همه کالاهایی که وارد آمریکا می شوند اعمال کرد چون «به مردم و اقتصاد آمریکا خدمت می کند.»

مایک پنس ادامه داد: «ما باید با شرکای تجاری خودمان در سراسر جهان آزاد تعامل کرده تا موانع تجاری، موانع غیرتعرفه ای و یارانه ها را کاهش دهیم. اما در برابر حکومت های مستبد باید سرسختی نشان داده و سرسخت مانده و مطالبه کنیم که آنها بازارهایشان را باز کرده و به مالکیت معنوی ما احترام بگذارند.»

مایک پنس خاطرنشان کرد: «قطعا من فکر می کنم این نسخه فعلی از سیاست اعمال تعرفه های تجاری که به شکلی فراگیر و کورکورانه اعمال شده و دوست و دشمن را هدف قرار می دهد یک پیروزی برای مردم آمریکا نیست.»

معاون رئیس جمهور سابق آمریکا پیش بینی کرد به مجرد پایان یافتن تعلیق 90 روزه اعمال شده از سوی ترامپ در 10 آوریل بر اجرای تعرفه های تجاری، مردم آمریکا به سرعت با یک «شوک قیمتی» مواجه خواهند شد و هشدار داد که از بعد آن کمبودهای بالقوه کالا در آمریکا به وجود می آید.

پنس که در جریان انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان برای تعیین نامزد ریاست جمهوری 2024 حزب مدت کوتاهی حضور داشته و بعدا از این نامزدی انصراف داد، گفت: «قطعا نگران زمانی هستم که این به اصطلاح وقفه 90 روزه بر تعرفه ها پایان یابد چون حتی خود دولت نتیجه گیری کرده که ممکن است در اقتصاد آمریکا یک شوک قیمتی رخ دهد و ممکن است کمبودهایی به وجود بیایند.»

او همچنین به یک اظهار نظر جنجالی اخیر ترامپ درباره تبعات تعرفه ها واکنش نشان داد.

دونالد ترامپ اخیرا گفت: «شاید موجب شود که کودکان ما مجبور شوند به جای داشتن 30 عروسک، تنها 2 عروسک داشته باشند. می دانید؟ و شاید همان 2 عروسک هم قیمتشان بیشتر از قیمتی که به طور معمول داشتند، باشد.»

پنس گفت: «من 2 دختر بزرگسال دارم و سه نوه کوچک دارم. ببینید اینکه عروسک ها و اسباب بازهای کودکان ما مقرون به صرفه باقی بمانند واقعا بخشی از رویای آمریکایی است. من فکر می کنم مردم آمریکا قرار است تبعات این موضوع را ببینند و فکر می کنم که آنها یک رویکرد متفاوت را مطالبه خواهند کرد.»

معاون رئیس جمهور سابق آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه به مخالفت با انتقاد از ادعاهای مکرر ترامپ مبنی بر اینکه کانادا باید تبدیل به ایالت پنجاه و یکم ایالات متحده آمریکا شود پرداخته و گفت: «فکر می کنم کانادا یک متحد بزرگ ما بوده که سربازانش در کنار آمریکایی ها در هر جنگی که از زمان جنگ جهانی اول به این سو رخ داده جنگیده و جان داده اند.»

مایک پنس با رویکرد دونالد ترامپ در رابطه با تعامل با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه مخالفت کرد. رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته گفته بود حرف رئیس جمهور روسیه درباره اینکه خواستار صلح با اوکراین است را قبول دارد.

پنس ادعا کرد: «اگر در سه سال گذشته درسی را فرا گرفته باشیم آن این بوده که ولادیمیر پوتین خواستار صلح نیست او اوکراین را می خواهد. حقیقت این است که ما حالا تقریبا 2 ماه است که پیگیر توافق آتش بسی هستیم که اوکراین آن را قبول کرده و روسیه آن را به تاخیر میندازد و برای آن بهانه تراشی می کند و این اتفاق حرف من را تایید می کند.»

معاون سابق ترامپ مدعی شد که رئیس جمهور روسیه «تنها قدرت را درک می کند.»

او از اینکه ایالات متحده همچنان به روند ارسال کمک های نظامی تحریک آمیز برای اوکراین و تداوم تحریک آتش درگیری در این کشور ادامه دهد حمایت کرده و گفت: «به همین دلیل است که ما باید در این لحظه تصریح کنیم که ایالات متحده قرار است به رهبری کردن جهان آزاد ادامه دهد، به اوکراین حمایت های نظامی لازم برای دفع حمله روسیه را بدهد و به یک صلح عادلانه و پایدار دست یابد. من معتقدم اینکه دولت ما در چند ماه گذشته متزلزل شدن پشتیبانی ها از اوکراین را به نمایش گذاشته تنها باعث جسورتر شدن روسیه می شود.»

او در ادامه موضع ضد روسی و روس هراسانه خود ادعا کرد روسیه در صورت پیروز شدن در جنگ اوکراین به یک کشور عضو ناتو حمله خواهد کرد.

او ادامه داد: «مساله برای من فقط اوکراین نیست. من واقعا معتقدم اگر ولادیمیر پوتین اوکراین را تصرف کند، دیر یا زود از مرزی عبور خواهد کرد که بعدا زنان و مردان یونیفرم پوش ما مجبور به نبرد با آنها در آنجا خواهند شد.»

پنس بیان کرد: «من طرفدار این دکترین قدیمی رونالد ریگان (رئیس جمهور اسبق آمریکا) هستم مبنی بر اینکه اگر شما مایل به نبرد با دشمنان ما در خاک کشور خود باشید ما به شما تجهیزات لازم برای نبرد با آنها در آنجا را خواهیم داد تا ما مجبور نشویم با آنها نبرد کنیم.»

پنس در خاتمه این مصاحبه نشست جنجالی ترامپ و «جی.دی ونس»، معاون ریاست جمهوری دومش، با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در دفتر ریاست جمهوری ایالات متحده در کاخ سفید مقابل دوربین های تلویزیونی در فوریه گذشته که به مشاجره بین طرفین کشیده شد را «تاسف برانگیز» خواند.

او عنوان کرد: «من معتقدم کار زلنسکی که مقابل رسانه ها در دفتر ریاست جمهوری آمریکا شروع به جدل کردن کرد نسنجیده بود و فکر می کنم که نحوه پاسخ رئیس جمهور و دولتش در آن لحظه نیز تاسف برانگیز بود.»

او اما گفت که نشست چند روز قبل ترامپ و زلنسکی در واتیکان در حاشیه مراسم تشییع جنازه پاپ فرانسیس نشان داد که آنها دوباره به روند گفتگوی عادی خود برگشته اند.

نظرات

captcha